top of page

Hoi, wij gaan trouwen.
Dat is heel leuk nieuws!

 

Ja super tof. Wat is jouw fotografiestijl? 

Er zijn veel verschillende soorten bruidsfotografie. Van klassiek en zoetsappig tot glamorous en modisch. Ik zit aan de documentaire/esthetische kant van fotografie. Ik schiet ook graag de tussenmomentjes omdat vaak de mooiste beelden te vinden zijn net voor of na het perfecte moment. Een ongedwongen sfeer, daardoor voelt mijn werk erg persoonlijk aan. Bekijk vooral even de slideshows om een beter beeld te krijgen.
 

Help, mijn verloofde is cameraschuw! 

Geen zorgen, de ervaring leert dat na de eerste 20 minuten iedereen meestal vergeet dat ik er ben. Ik word onderdeel van het gezelschap en fotografeer wat er aan me voorbijkomt. Een enkele keer zal ik jullie vragen even te poseren. Wees hier vooral niet bang voor, het is mijn doel om alles heel natuurlijk te laten verlopen. Juist in de tussenmomenten krijg je de mooiste foto’s. 

 

Maak je ook foto’s van ons twee? 

Uiteraard! Dat is altijd een leuk moment en een goed excuus om heel even aan de drukte te kunnen ontsnappen. Deze sessie zal heel ongedwongen zijn. We lopen met z’n drieën even een blokje om, of we gaan naar een gewenste locatie en zoeken mooie plekjes op. Af en toe zal ik jullie vragen om even stil te blijven staan. Afhankelijk van de tijd en locatie duurt dit ongeveer zo’n 45 minuten. Het beste moment hiervoor is het zogenaamde gouden uur, rond zonsondergang. Mocht dit in verband met de planning niet lukken is dat geen probleem. Dan zoeken we een schaduwrijke plek op voor de shoot.

Hoe ziet jouw dag eruit op ons huwelijk? 

Ik ben er graag minimaal twee uur voor de start van de ceremonie dit zijn over het algemeen leuke en ongedwongen momenten. Het liefst ben ik bij jullie allebei en verdeel ik mijn tijd tussen de voorbereidingen van de bruid en bruidegom. Willen jullie een volledig overzicht van jullie dag blijf ik het liefst ook even hangen op het feest. Al met al duurt zo’n dag voor mij ongeveer 10 uur.  

 

Dat is een lange dag. Wil je ook wat eten? 

Graag! Aangezien ik de hele dag vrijwel onafgebroken bezig ben, is het fijn om tijdens jullie diner zelf ook iets (eenvoudigs) te eten. Het liefst tegelijk met jullie en de gasten ergens aan de bar of achter de schermen, dan mis ik geen belangrijke speeches of momenten. 

Als dat niet mogelijk is, hoor ik dat graag van tevoren zodat ik een paar snelle jelle’s in mijn tas kan stoppen. 

 

Klinkt leuk allemaal! Kunnen we eens afspreken?

Voor een succesvolle fotoserie en een fijne sfeer op jullie dag is het inderdaad fijn om elkaar daarvoor te ontmoeten, indien mogelijk spreek ik graag een keer af om alles door te lopen. Dit kan ook via FaceTime of telefonisch, maar liever doen we een kop koffie in Almere/Amsterdam of ergens anders. Ik hoor graag wat jullie schikt! 

 

Wat ontvangen we precies van je? 

Zo snel mogelijk na de trouwdag ontvangen jullie een slideshow als preview, een kleine fotografische samenvatting van jullie huwelijk. Vanaf dan duurt het drie tot zes weken om alles te bewerken, afhankelijk van de drukte op dat moment. Uiteindelijk ontvangen jullie ongeveer 60-75 foto’s per uur dat ik op jullie bruiloft ben geweest (10u fotografie = ongeveer 600-750 foto’s). Deze foto’s stuur ik in een map vie wetransfer naar jullie toe. De foto’s worden aangeleverd in hoge resolutie in het formaat JPG. Groot genoeg om te printen op ieder gewenst formaat. 

 

Maak je ook albums?

Tegenwoordig is de wereld natuurlijk sterk digitaal. Desalniettemin blijft fysiek bestaan, en terecht. Mochten jullie toch nog behoefte hebben aan een album kan ik jullie tips geven waar je dit zelf kan doen, of bij welke prof je een album kan laten maken. Stuur me even een mailtje voor meer informatie. 

 

Zien we onze foto’s terug op je website of andere (sociale) kanalen? 

De foto’s die ik maak vallen onder mijn auteursrecht. Dat houdt in principe in dat ik de foto’s mag gebruiken voor mijn portfolio en/of fotografiewedstrijden. Ik zal waarschijnlijk een aantal foto’s uploaden op mijn website aangezien toekomstige bruidsparen net als jullie graag van tevoren zien wat voor werk ik maak. Ik zal deze link uiteraard met jullie delen en mochten er beelden tussen zitten die jullie liever niet gepubliceerd willen hebben, haal ik die er direct af. Trouwfoto’s plaats ik vrijwel nooit op social media, maar het kan zijn dat ik in de toekomst enkele foto’s gebruik ter promotie. 

 

Maak je een back-up van onze foto’s? 

Indien er tijd voor is maak ik tijdens het diner een kopie van de foto’s op mijn laptop, die ik bij thuiskomst direct kopieer naar een externe harde schijf. Als jullie de foto’s eenmaal hebben blijft er nog minimaal 3 maanden een kopie staan van de JPG bestanden op mijn computer.

 

Wat gebeurt er als je ziek bent? 

Tot op heden is het gelukkig nog niet gebeurd, maar mocht ik door zeer ernstige omstandigheden echt niet kan komen, zal ik jullie de aanbetaling terugbetalen en jullie helpen bij het vinden van een nieuwe fotograaf/fotografe. Gelukkig heb ik een groot sociaal netwerk van (trouw)fotografen die bereid zijn in te springen in geval van nood. 

 

Wat voor apparatuur gebruik je eigenlijk? 

Ik gebruik twee Canon camera’s met verschillende lenzen. Deze lenzen zijn erg goed om te fotograferen bij weinig licht en hebben een klein scherpte/diepte diafragma zodat de kwaliteit van de foto’s optimaal is.

Hoe ben je te boeken? 

Stuur mij een e-mail met jullie wensen. Op basis van jullie informatie stuur ik jullie dan een offerte. Bevalt die? Mooi. 

Vervolgens leg ik jullie trouwdatum vast in mijn agenda wanneer de aanbetaling is overgeschreven op mijn bankrekening. 

 

Hoe verloopt de betaling? 

Na het akkoord gaan met de offerte is er een aanbetaling en na afloop van het huwelijk volgt de factuur op basis van het aantal gewerkte uren. De betaling dient uiterlijk 14 dagen na het huwelijk voldaan te zijn. Ik ben zeer flexibel in mijn tijden, maar huwelijken kunnen soms wel uren uitlopen. Ik blijf enkel langer in overleg met jullie.

 

Zijn er overige kosten waar we rekening mee moeten houden?
Binnen Nederland hanteer ik reiskosten: €0,30 per kilometer, gerekend vanaf Almere.
 

Dankjewel, ik denk dat ik genoeg weet. We gaan even overleggen en komen bij je terug.

Helemaal goed! Mochten jullie nog vragen hebben, dan kun je me altijd mailen. Tot snel! 

bottom of page